Uitdaging & Solidariteit, over de grenzen heen!

Uitdaging & Solidariteit, over de grenzen heen!

De Doc Riders, een sportieve en solidaire uitdaging

Enkele maanden geleden gingen de kantoren van Ipsilon België en Luxemburg de waanzinnige uitdaging aan om deel te nemen aan de DOC RIDERS, een fietswedstrijd van 100 kilometer door de Belgische Ardennen georganiseerd door Dokters van de Wereld. Deze race was niet alleen een sportieve uitdaging, maar vooral een solidariteitsuitdaging: om deel te nemen moesten ze 1500 euro per team inzamelen.

Dus staken de Ipsiclistes (het strijdersteam, bestaande uit Axel, Yves en Lysander) en de Ipsiclettes (het rustigere maar even leuke team van Thomas, Eva en Manon) de handen uit de mouwen!

Er waren veel (en soms wanhopige) manieren om geld in te zamelen, maar ze slaagden erin om in totaal bijna 4.000 euro in te zamelen bij hun collega’s, vrienden en familie! Niet weinig trots, want dit bedrag zal worden gebruikt om Dokters van de wereld te helpen bij haar essentiële sociale activiteiten, namelijk het bieden van gratis medische zorg aan mensen in nood.

Solidariteit die verder gaat dan professionele relaties

De start van de race vond plaats onder de beste omstandigheden: stralende zon, vrolijke fietsers en een groot aantal supporters. Hun familie kwam hen aanmoedigen en hun fantastische collega’s van Ipsilon België en Luxemburg reden meer dan twee uur om hen te steunen! De aanmoedigingen en spandoeken van Hanne, Pauline, Mariya, Yuan, Elke, Marco en Jean-Paul waren als energierepen tijdens de hele race.

De solidariteit hield daar echter niet op, want (zoals je je wel kunt voorstellen) er is heel wat steun nodig om de Belgische heuvels met hun stijging van 1.650 meter te beklimmen. Vooral wanneer dijbeenpijn, kramp en fietslampproblemen de kop opsteken. De solidariteitsuitdaging was ook om geen teamgenoten te verliezen (maar gezien de Ipsilon-kleuren die de teams droegen, waren de risico’s beperkt…).

Toen de avond viel, konden de twee teams hun race afmaken en de 100 kilometer voltooien. Na welverdiende pastagerechten en massages vierden ze dat in echte Belgische stijl, onder het genot van een (of misschien wel meer) goed(e) bier(en).