Sarah Vanhee: Lecture For Every One

11 March 2013

Open innovation starts with the ability and willingness to listen. In this respect IP HILLS welcomes Ms Sarah Vanhee, performing artist, with her ambitious new art project ‘Lecture For Every One’. As a friendly stranger she will infiltrate our 'cycling economy' seminar on 28 March 2013 at the end and speak.

Find hereafter a short announcement of her upcoming performance in Dutch and references on the project by Campo and Stuk. (Picture Sarah Vanhee by Phile Deprez)

 

Lecture For Every One is geen voorstelling. Het is een indringer, een geschenk, een vriendelijk virus dat zich in het complexe weefsel van de stad verspreidt. Met Lecture For Every One breekt Sarah Vanhee uit het theater en trekt ze de wereld in. Onuitgenodigd, als een friendly stranger kaapt de kunstenares uiteenlopende bijeenkomsten van mensen – een bedrijfstop, gemeenteraad, wijkcomité, enzovoort – om er een korte lezing te geven, en dat maar liefst 40 keer gedurende het hele festival. Ze infiltreert in een vreemde context, vanuit de vraag of het mogelijk is om in onze versplinterde maatschappij burgers collectief aan te spreken. En dat op een andere manier dan wetten en regels, simpele politieke boodschappen, mainstream media en reclame. In zo divers mogelijke contexten tast Sarah Vanhee af wat in onze samenleving überhaupt een gezamenlijk referentiekader zou kunnen zijn. Lecture For Every One is een ambitieus kunstproject, een confrontatie met verschillende sferen in de stad, een poging om ‘vrijuit’ te spreken.

Comment

Fields marked with an asterisk (*) are required.

is never shown

300001 pages

saved from printing 80% of total

2.62 trees

saved from cutting

9574 grams

less carbon emission