Is BELGIUM een bitter bier?

27 February 2018

Is BELGIUM een bitter bier?

AB Inbev doopt Jupiler om tot BELGIUM voor het WK. Merkenrechtelijk misschien toch niet zo een goed idee. Hoewel het niet verboden is om het merk ‘BELGIUM’ te registreren, is het alleszins voor bier geen evidente zaak wegens super beschrijvend. De registers tonen dat AB Inbev nog geen poging heeft ondernomen en als een andere brouwer beslist om zijn bier ook BELGIUM te noemen, wordt het vechten tegen de bierkaai.

AB Inbev tapt met deze stunt trouwens uit hetzelfde vaatje. In 2016 hebben ze het bier BUDWEISER omgedoopt tot AMERICA en ook toen werd geen merk ingediend.

Daags na de aankondiging van AB Inbev heeft Michel Maus zijn depot voor het merk ‘BELGIUM’ bij het Benelux Bureau ingediend, Maus kennende gaat het hier eerder om een statement dan om zijn nieuwe brouwersproject. Hopelijk geen te grote kater voor de Maus.

Beslist AB Inbev om, na voldoende aandacht van ons allen, de kaart van inburgering te trekken, dan staan haar waarschijnlijk nog wel enkele oppositieprocedures te wachten. Concluderend, een registratie voor BELGIUM verkrijgen is geen klein bier. Misschien met een slogan? "BELGIUM, niemand weet nog waarom".

©2018 Hanne Lammens for IP HILLS 

Comment

Fields marked with an asterisk (*) are required.

is never shown

300001 pages

saved from printing 80% of total

2.62 trees

saved from cutting

9574 grams

less carbon emission